Kaviczky logo

Hatékonyan ápol, természetesen kényeztet.

Kövessen minket!

  →   Rólunk  →   Termékeink hatóanyagai

Termékeink hatóanyagai

Mi a természet erejét használjuk, hogy Ön megőrizze bőre szépségét és fiatalságát.

Mesterséges színezék nélküli, tartósítószer- és GMO-mentes magyar kozmetikumainkban egyszerre ötvözzük a természet ősi, gyógyító erejét és a legújabb tudományos felfedezéseket.

Hévizi gyógyiszap

Hévízi gyógyiszap

A Hévízi-gyógytó természetes tőzegmedrével a világon egyedülálló, akárcsak a tőzegiszap, amely kizárólag a Hévízi-gyógytóban lelhető fel. Az egységes szerkezetű, kevert típusú aktív biomasszában az évezredek során antioxidánsokban, természetes antibiotikumokban és vitaminokban gazdag növényi- és ásványi anyagok képződtek.

A Hévízi gyógyiszap rendkívül gazdag huminsavakban. A természet e csodás ajándéka serkenti a szervezetünk méregtelenítési folyamatait, megköti a toxinokat és nehézfémeket. Antioxidáns tulajdonságainak segítségével megőrizhetjük bőrünk vitalitását és fiatalosságát. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása révén hatékonyan kezelhetők vele a különböző bőrproblémák is.

Hatását a Kaviczky Classic kozmetikumokban – a Pannon Formula PFTM segítségével – Önök is élvezhetik. A Kaviczky Classic termékekben található egyedülálló Pannon Formula PFTM alkotóelemei a Hévízi iszap és gyógyvíz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

Gabona

Gabona

A gabonát évszázadokon keresztül táplálékként használta az emberiség. Bőrre gyakorolt sejtregeneráló képességét, öregedésgátló hatását csak a legutóbbi évek tudományos kutatásai igazolták.

Az általunk alkalmazott egyedi összetételben és koncentrációban a gabonafélék segítik a sejtmegújítást és csökkentik a bőrirritációt. Stimulálják a bőr éltető funkcióit, helyreállítják a lipoid egyensúlyt. Használatuk minden életkorban és minden bőrtípusra ajánlott, hiszen megelőző, helyreállító és fenntartó hatással egyaránt rendelkeznek. Használatuk nélkül a külső környezeti ártalmak agresszíven hatnak, a gabonakivonatokkal azonban az év 365 napján, napi 24 órában védelem alatt áll bőrünk.

A GMO-mentes, magyar zab, árpa, búza és lenmag kivonatok jótékony hatását a Kaviczky Classic kozmetikumokban – a Pannon Formula PFTM segítségével – Önök is élvezhetik. A Kaviczky Classic termékekben található egyedülálló Pannon Formula PFTM alkotóelemei a Hévízi iszap és gyógyvíz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

Gyógyvíz

Gyógyvíz

Magyarország - a világon egyedülálló módon – rendkívül gazdag gyógyvíz készlettel rendelkezik, amely évezredek óta az emberek gyógyulását és szépülését szolgálja. A természetes gyógyforrások és a termálvizek bőrre gyakorolt hatása elbűvölő és egyedülálló. Unikális jellege abban rejlik, hogy a földkéreg hazánk területe alatt vékonyabb, ezáltal a víz könnyebben tört a felszínre, de útja során számtalan ásványi anyagot és nyomelemet képes összegyűjteni és magába zárni.

A Kaviczky bőrápolás során a víz minden kiváló tulajdonsága hasznosul, mert a hatóanyagok és alapanyagok egyedi összetétele és kombinációja a víz jótékony hatását megsokszorozza.

A Hévízi-gyógytó vizének erejét a Kaviczky Classic kozmetikumokban – a Pannon Formula PFTM segítségével – Önök is élvezhetik. A Kaviczky Classic termékekben található egyedülálló Pannon Formula PFTM alkotóelemei a Hévízi iszap és gyógyvíz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

Illóolajok

Illóolajok

Az illóolajok a növények kvintesszenciái, amelyeket már az ősi kultúrákban is alkalmaztak gyógyítási, vallási és kozmetikai célokra is. Varázsuk abban rejlik, hogy tartalmazzák mindazt az erőt, amellyel a virágok és a fák a nap, a föld, a víz és a levegő energiáját – a fotoszintézis és enzimek segítségével – illékony olajjá szintetizálják. Az illóolajok természetes, élő anyagok, ezért az emberi szervezet számára kiváló alternatívát jelentenek mind az egészségmegőrzésben, mind pedig a bőrápolásban.

Az illóolajok a Kaviczky kozmetikumokban hordozó szerepet töltenek be. A hatóanyagokat magukba zárva tonizálnak, feszesítenek, puhítanak és gyógyítanak. Gyorsan és mélyen bejutnak a bőrbe, lehetővé téve a szépségápoló termékek egyenletes és mélyreható felszívódását, amely megsokszorozza a fitoterápia eredményességét.

Az illóolajok erejét, testre és lélekre gyakorolt hatását a Kaviczky Classic kozmetikumokban – a Pannon Formula PFTM segítségével – Önök is élvezhetik. A Kaviczky Classic termékekben található egyedülálló Pannon Formula PFTM alkotóelemei a Hévízi iszap és gyógyvíz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

Virágok

Virágok

A virágkultúra a történelmi korok változásai során átalakult és formálódott, azonban szimbolikája a teremtő természet tökéletes erejét sugallja. E tökéletes erő tárul fel a PanFlora’Soul gyógyvirágaiban. Fizikai hatásukon túl jellemzően a lelkiállapotra is hatnak.

A virág lehet testet-lelket harmonizáló áhítat, inspiráló és dinamizáló természeti erő, szerény vadvirág, amely egyszerűségével szépít, és lehet pompásan illatozó, szemet gyönyörködtető ritkaság, amely tisztít, táplál, erősít és megújít. A virágok a női princípium, a szépség, a megújulás, a vágy, a remény, a szeretet kifejezői is.

A Panflora’Soul kozmetikumokban mindenki megtalálhatja a testének és lelki állapotának megfelelő virágot, amellyel nemcsak a testet, de a lelket is ápolja.

Drágakövek

Drágakövek

A drágakövek a természet végső szubtilitásai, amelyek tulajdonságaik, szimbolikájuk által évezredek óta a szépség kifejezői és támogatói, használatuk során fényük és energiájuk belülről ragyogja át bőrt. Erejükkel újjáépítik a bőr szerkezetét, megvédik a sejteket a stressz okozta károsodástól és a bőr mélyebb rétegeiben is csökkentik az UV-sugárzás ártalmait.

A Kaviczky Diamonds sorozatban a gyémánt, a smaragd, a zafír és a rubin erejét és energiáját használjuk.

A gyémánt a legértékesebb drágakő, a fény, a múlhatatlan szépség, az élet, a tartósság, az őszinteség és az ártatlanság jelképe.

A smaragd értékében alig marad el a gyémánttól. Mélyzöld ragyogásával a megújulás, a fiatalság, a remény, a termékenység és a tavasz jelképe.

A zafír a lelki tisztaság, az igazságosság és a hűség égkék köve. Ezt az életérzést tükrözi a zafír viselője.

A rubin az életerő drágaköve. Lángoló piros ragyogása a szenvedély, a fenségesség, az önbizalom és a vitalitás szimbóluma.

A drágaköveket rendkívül apró, kolloid méretben a Hydro-Form Transfer™ formula tartalmazza.

Deklusztarizált víz

Deklusztarizált víz

A víz az élet alapeleme. Ugyanazon elemekből épül fel, mint testünk. Tudományosan igazolható, hogy lelkiállapotunk hatással van testünk 70 százalékát kitevő vízre. A bőrápolás szempontjából a víz több funkciót is ellát: tisztít, beold, szállít és hidratál.

A víz másik csodája az úgynevezett kvázikristályos tulajdonsága: képes változtatni szerkezetén, miközben állandó stabil klaszterezése – a tudomány segítségével – megmarad. Így jön létre a deklusztarizált víz, amelynek különlegessége egyrészt a nano méretéből ered. Az apró vízmolekulák könnyen bejutnak a sejtekbe, és hatékonyabban szállítják oda a hatóanyagokat. Emellett a deklusztarizált víznek megváltozik a felületi feszültsége, viszkozitása, elektromos potenciálja, így a bőrre kerülve azonnal felszívódik, megsokszorozva a víz, valamint a vízben oldott állapotban jelenlévő aktív hatóanyagok biológiai hasznosulását.

A természet és a tudomány eme közös csodáját a Hydro-Form Transfer™ tartalmazza. A PanFlora’Soul kozmetikumokban a réti és tengeri gyógyvirágok, a Diamonds kozmetikumokban a drágakövek erejét sokszorozza meg a deklusztarizált vizet tartalmazó formula.