Kaviczky logo

Hatékonyan ápol, természetesen kényeztet.

Kövessen minket!

  →     →   Tudnivalók a nyaraláshoz, hogy élmény legyen a pihenés!
h

Tudnivalók a nyaraláshoz, hogy élmény legyen a pihenés!

Nincs annál rosszabb, mint amikor egy kellemetlen meglepetés, egy rossz program beárnyékolja az oly rég várt álomnyaralást. Összegyűjtöttük nektek a leghasznosabb tippeket és tudnivalókat, hogy mire figyeljetek, ha külföldön – vagy éppen belföldön – vesztek igénybe spa-kezelést.

Némi felkészüléssel és tudatossággal valóban élmény lehet a nyaralás!

Először is már az úti cél és a szállás megválasztásakor érdemes elolvasni a tájékoztatókat és az értékeléseket is a szálloda szolgáltatásairól, a spa-részlegről, és az ott nyújtott szolgáltatásokról. Ne 1-2 fotó alapján dönts, hanem szánj időt arra, hogy egy kicsit jobban megismerd az adott szállodát és a helyi viszonyokat. A fotó mindig egy idealizált kép

A szállás lefoglalásakor nézd meg, milyen spa-szolgáltatásokat kínálnak, ezekről adnak-e külön tájékoztatást akár e-mailben.

 

Mire figyelj?

Ha már megérkeztetek a szállodába és bejelentkezel egy kezelésre, kérj felvilágosítást! Kérdezd meg, hogy:

- Milyen termékekkel végzik a kezelést?

Érdemes rákérdezni, hogy állatkísérlet-mentes, vegán- vagy natúrkozmetikumokkal dolgoznak-e. Ugye Te sem szeretnél állati eredetű alapanyagokat a bőrödön? Már mindenre van természetes növényi alternatíva.

- Helyi alapanyagokkal végzik a kezelést csökkentve ezáltal az ökológiai lábnyomot,vagy egy átlagos, bárhol (drogériában is ) elérhető termékkel dolgoznak-e?

Hiszen miért utaznál el egy távoli helyre, hogy egy olyan kezelést kapj, ami semmiben sem különbözik a megszokottól? Nem az a célod, hogy megismerd az adott régiót, az ott élők kultúráját? Dehogynem! Akkor keresd a helyi alapanyagokat, akárcsak a kulináris élményeknél!

- Milyen lépésekből áll a kezelés? Mit tartalmaz az adott „csomag-ajánlat”?

Érdemes erre is rákérdezni, hiszen fontos, hogy tisztában legyél vele, mi is fog veled történni a kezelőben.

- Hogyan készülj fel a kezelésre?

Van-e valamiféle különleges protokoll? Bevihetsz-e magaddal például ékszert, vagy az adott esetben – például egy gyűrű – zavarja a terapeuta munkáját kézmasszírozás közben?

Ha úgy érzed, hogy a kérdéseidre nem kaptál megfelelő mennyiségű és minőségű választ, akkor jelezd a recepciósnak és a spa-vezetőnek is. Apropó! A spa-vezető neve és elérhetősége ki van téve a szállodában vagy a spa-részlegben? 

 

Ismerd meg a terapeutát!

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki kezel téged! Nézd meg, hogy tiszta, rendezett-e a ruhája; ápolt-e a megjelenése, a haja, tiszta-e a körme. Evidensnek tűnő dolgok  - de nem mindig azok.  Ha nem vagy elégedett a látottakkal, ezt is jelezd a spa-vezetőnek.

Ugyanígy nézz körül a kezelőhelyiségben is! Tiszta és rendezett? Kellemes illat fogad?  Milyen a hőmérséklet? Egy kezelőben az ideális hőmérséklet 25-28 fok között van.  

Kérd meg a terapeutát, hogy mutassa meg a készítményeket, amelyekkel kezelni fog. Érdemes megszagolni a termékeket, megismerni a textúráját. Ha nem hajlandó megmutatni, az már kicsit gyanús. Lehet, hogy lejárt a termék szavatossága…?

Beszédes lehet az is, ha a terapeuta nem ajánl semmit sem, hanem tőled várja, hogy megmondd, mit csináljon. A jó szakember onnan ismerszik meg, hogy diagnosztizál, javasol  és arról kéri ki a véleményedet. Feltéve, hogy szakképzett szépségterapeuta…

 

Ahhoz, hogy valami igazán élmény legyen, mind az öt érzékünkre hatnia kell. Ezekre mindenképpen figyelj!

Látás: Milyen környezet fogad? Tiszta és rendezett? 

Szaglás: Jó illat van a kezelőben? Kellemes illata van a kozmetikumoknak?

Hallás: Megnyugtató lehet a kellemes, halk zene. Ha a helyi rádió aktuális tuc-tuc slágere szól a kezelőben, inkább hagyd ki „az élményt”.

Ízlelés: Megkínáltak-e egy teával, frissítővel? Egy kis gondoskodás mindenkinek jólesik és élményt ad.

Érintés: Kezet mosott-e a terapeuta, mielőtt elkezdte a kezelést? Figyelt-e arra, hogy a nem kezelendő testrészeket eltakarja? Úgy ér hozzád, hogy az nem kellemetlen? Ha úgy érzed, hogy esetleg olyan helyen ér hozzád, ami neked kellemetlen, nyugodtan jelezd. Ha intim helyen érint meg, azonnal szakítsd félbe a kezelést és értesítsd a spa-vezetőt.

 

Lányok! Legyetek tudatosak a nyaralás alkalmával is, hogy az tényleg élmény és ne kellemetlen emlék legyen!