Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   Testnek és léleknek
h

Testnek és léleknek

Mindannyian ismerjük a mondást: ép testben ép lélek. És fordítva? Bizony, a lelki kiegyensúlyozottságunk is hatással van a testünkre. A test, a lélek és a szellem szoros kapcsolatban állnak egymással, kommunikálnak, üzennek.

Kutatások igazolják, hogy ennek a szoros kölcsönhatásnak köszönhető, hogy a lelki kimerültség állapotában a szervezet fogékonyabb a betegségekre és fordítva, a jó lelkiállapot erősíti az immunrendszert, segít a betegségek megelőzésében, a gyógyulásban.

A bőr állapota ugyanúgy árulkodik a szervezetünkben és lelkünkben zajló folyamatokról. Csak nézzük a leghétköznapibb példákat: láz esetén a bőr kipirul; ha betegek vagyunk, a bőrünk sápadt, nagyon súlyos betegség esetén akár szürke is lehet. A sárgás bőrszín májbetegségre utal, de a diabétesz egyik tünete is lehet.

 

Ugyanígy meglátszik a lelkiállapotunk is. Ha fáradtak vagyunk, az kiül az arcunkra, a szem alatt megjelennek a karikák. A stressztől sokszor kiszárad a bőr.  Az önbizalom sugárzik rólunk, a szerelemtől, boldogságtól pedig kivirulunk. Érdemes az ilyen jeleket, üzeneteket meghallani. 

Sokszor a bőrünket a megjelent problémák miatt kezeljük. Érdemes azonban itt is állítani a nézőponton. Gondolkodjunk el egy kicsit a lelkünkről. Ne (csak) a bőrünket vizsgáljuk, hanem a lelkiállapotunkat is.

  • Folyamatos a stressz és emiatt már nem érzünk inspirációt, motivációt?
  • Valami bánt vagy zavar minket és felborult a külső-belső harmóniánk?
  • Kevés az önbizalmunk, több ambícióra lenne szükségünk?
  • Kételkedünk a döntéseinkben, nem akarunk elköteleződni?
  • Félünk a változástól vagy éppen a változtatástól? Nem tudjuk elfogadni az új helyzeteket? 
  • Szükségünk lenne támogatásra, szeretetre, de csak nehezen nyílunk meg, túlságosan bizalmatlanok vagyunk?
  • Kiégtünk, és szükség lenne vitalitásra, vagy plusz erőre az újrakezdéshez?

 

Ezek mind-mind olyan lelki és spirituális tényezők, amelyek hatással vannak a bőrünkre. Ilyenkor érdemes segítségül hívni a virágok és a drágakövek erejét. A bennük rejlő gyógyító erőket az emberiség már évezredek óta alkalmazza. Mára pedig tudományos kutatások is igazolják a gyógyhatást. Energiájuk és hatóanyagaik befolyásolják fizikai testünk, így bőrünk működését is, valamint pozitív hatással vannak lelkivilágunkra, érzékeinkre.

 

A Kaviczky PanFlora’Soul kozmetikumok a virágok erejével, a Diamonds termékek pedig a drágakövekkel ápolnak és gyógyítanak. Egyszerre jelentenek gyógyírt testnek és léleknek.

 

Tudta? A Kaviczky kozmetikumok között megkeresheted azt, amelyik támogató erőt ad a lelkednek is, miközben ápolja a bőrödet.