Kaviczky logo

Hatékonyan ápol, természetesen kényeztet.

Kövessen minket!

  →     →   Szerelem az első pillanattól
h

Szerelem az első pillanattól

Interjú Mohácsi Szabina vezető Kaviczky-kozmetikussal. Mohácsi Szabina a Kaviczky piacra lépése óta dolgozik a termékekkel, és ahogyan mondja, szinte azonnal szerelembe esett a magas hatóanyag-tartalmú, magyar fejlesztésű natúr kozmetikai márkával. Ma a Kaviczky vezető kozmetikusa, akinek a naptára hetekre előre tele van előjegyzésekkel.

- Mit jelent számodra a Kaviczky-élmény?

- Elképesztő hatékonyságot, természetességet és eleganciát. Különleges textúrák, finom, diszkrét illatok, amelyek nem tolakszanak. A Kaviczky egyszerre képviseli a franciás eleganciát és a modern technológiát. Olyan érzés, mintha egy francia luxuskozmetikumot tartanék a kezemben Párizs legelőkelőbb szalonjában. Holott magyar termékről van szó, amely kifejezetten érzékeny arra, hogy hazai, illetve Kárpát-medencei alapanyagokat alkalmazzon. Ha valaki jó szakembernél próbálja ki a Kaviczky-kezeléseket, akkor örök életre szerelembe esik vele.

 

- Vannak olyan vendégeid, akik így jártak? Azaz örök szerelembe estek a Kaviczkyvel?

- Igen. Nagyon sokan kifejezetten a Kaviczky-kezelésekért járnak hozzám évek óta.

 

- Mi a Kaviczky márka titka?

- Úgy válik trend-teremtővé, hogy szembe megy a mainstream trendekkel. Ettől egyedi.

 

- Mire gondolsz?

- A Kaviczky márka az elsők között volt, amely kifejezetten Magyarország és a Kárpát-medence egyedülálló természeti kincseire építve fejlesztette - és fejleszti a mai napig is - kozmetikai termékeit: Hévízi gyógyiszap és gyógyvíz, magyar gabonák, Kárpát-medencei gyógyvirágok. Ugyanakkor a természetes alapanyagok használata mellett a legmodernebb eljárásokat, technológiákat alkalmazzák. Például az első között használták kozmetikumokban a deklusztarizált vizet.

Új megközelítést vezettek be az arcápoló krémek „besorolásánál”. A megszokott száraz, normál vagy zsíros bőrre ajánlott krémek helyett egy teljesen más szemléletet alkalmaznak. Ugyanis a bőrünk állapotát nagyban befolyásolják lelki, mentális és spirituális igényeink. Ezért a legújabb Kaviczky termékeket már úgy fejlesztették ki, hogy az a lelkiállapotra is hat.

Ma az a trend, hogy sorra nyílnak drogériák, kozmetikai termékeket kínáló üzletláncok. A Kaviczky nem állt be ebbe a sorba. Mert számukra fontos a személyesség és a hitelesség. Kevés olyan márka létezik, ahol vásárláskor maga a márka alapítója segít neked kiválasztani a megfelelő kozmetikumot. Kaviczky Ági azonban ilyen.

 

- Ha már a trendeket említed… Két évtizedes szakmai múlt áll mögötted. Hogyan változtak ezen idő alatt a bőrápolási szokásaink, a kozmetikumokkal szembeni elvárásaink? 

- Kinyílt és felgyorsult a világ. Hatalmas kínálat és reklám-dömping áraszt el bennünket nap, mint nap a kozmetikumokkal kapcsoltban (is). Így egyre nagyobb az igény, hogy szakértői segítséget adjunk a nőknek a bőrük ápolásához. Közel sem biztos, hogy egy-egy agyonreklámozott termék a legjobb és a leghatásosabb.

Tapasztalatból tudom, hogy ma sokkal többen szenvednek olyan bőrproblémákkal, mint az érzékeny bőr, a rosacea vagy az ekcéma. Ezek mind-mind összefüggésbe hozhatók a stresszes életmóddal, a táplálkozással, a levegő- és környezetszennyezéssel vagy például a hisztamin-érzékenység. Szerencsére ma már egyre többen tudatosan gondolkodnak a bőrápolásról és keresik az olyan natúrkozmetikumokat, amelyek tiszta, bőr-azonos anyagokat használnak, nem tartalmaznak parabéneket, mesterséges tartósítószereket, szintetikus illatanyagokat. Persze, itt is szükség van a tudatosság erősítésére.

 

- A kozmetikai kezelések is megváltoztak?

- Folyamatosan változnak. Hiszen újabb és újabb fejlesztések, felfedezések, hatóanyagok jelennek meg és ehhez különböző szemléletmódok is kapcsolódnak. Vannak, akik egy kozmetikai kezelésre úgy tekintenek, mint egy spa-élményre. Én is ezt képviselem. Hiszen az, hogy valakinek az arcához érek, egy nagyon intim viszonyt feltételez, amely nem alakítható ki egy 30-40 perces gyors, úgynevezett lunch-time kezelés alatt. Én azt szeretem, ha a vendég kikapcsolódást, feltöltődést, odafigyelést, személyes gondoskodást kap. Ez is hozzátartozik a Kaviczky-élményhez.

 

- Melyik a kedvenc Kaviczky-kozmetikumod?

- Évszaknak megfelelően változik, hogy mit használok. A PanFlora’Soul tisztítóbalzsamok verhetetlenek, utánozhatatlanok. Ugyancsak nagy kedvenceim a PanFlora’Soul fluidumok: elképesztő textúra és hihetetlen hatás. A virágenergiák is szuper ápolók. A téli időszakban nagyon szeretem a masszázsgyertyákat használni. A Classic termékek közül a Védelmező Nappali krém szinte áldás az érzékeny bőrűek számára. De minden Kaviczky-termék maga a csoda, fantasztikus hatással bírnak. 

 

- Melyek azok a szuper-hatóanyagok, amelyek ezt az eredményt biztosítják?

- Ahogyan már beszéltünk is róla: többek között a hévízi gyógyiszap, a gyógyvíz, a gabonák, a gyógyvirágok és a drágakő-őrlemények, valamint a nanovíz. De nem pusztán az alkalmazott anyagoktól különlegesek a Kaviczky kozmetikumok, hanem attól is, hogy elképesztően magas hatóanyag-tartalommal bírnak. Ezért is elegendő belőlük kisebb mennyiség. Ráadásul a hatóanyagok párosítása és formulázása is egyedi, ez adja a termékek szinergiáját.

 

- Mit jelent a hatóanyagok formulázása?

- Nagyon leegyszerűsítve azt, hogy milyen molekula-szerkezetben kerül be a hatóanyag a kozmetikumba Jó példa erre a nanovíz. A molekula-szerkezet megváltoztatásával egy olyan víz jön létre, amely könnyen eljut a bőr mélyebb rétegeibe és hatékonyabbak a benne oldott növényi kivonatokat.

 

- Jól értem? Ha otthon a legtisztább, szűrt vízben áztatom a kertben nevelt rózsa szirmait, és azzal kenegetem az arcom, ez nem fog különösebb hatást eredményezni?

- Tulajdonképpen igen. A natúrkozmetikában a tudatosság azt is jelenti, hogy olyan kozmetikumokat használunk, amelyeket tudományos alapossággal, szakértő kezek állítottak össze és nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy honnan, milyen gazdálkodásból származnak az anyagok.

 

- Hogyan állítanál össze egy alap kozmetikai csomagot? Mi az, ami nem hiányozhat egyetlen nő fürdőszobájából sem?

- A bőrápolásnak szerintem két alappillére van: a megfelelő tisztítás és a hidratálás. És itt a megfelelőt nagyon kiemelném. Mert a szappan vagy tusfürdő nem megfelelő az arc tisztására. Az urbanizációs szennyeződések, a szmog mind-mind rátapad az arcunkra, és ezt csak arctejjel lehet megfelelően tisztítani. A másik alapkozmetikum pedig egy jó hidratáló. A bőr folyamatos hidratálása nem pusztán a szépség vagy az üdeség miatt fontos: hidratált bőrön kevésbé jelennek meg a bőrproblémák, gyulladások, allergiás tünetek.

 

- Mit ajánlasz télvégi arcápolásra?

- Ilyenkor vízhiányos a bőr, ezért még mindig maradjunk a jól tápláló nappali és éjszakai krémeknél, például a Kaviczky Nappali Védelmező, Nappali Tápláló vagy Éjszakai Regeneráló krémnél. Az igazi tavaszi készülődés még messze van, de érdemes már beszerezni a Classic Fénylő napvédelmet, mert ahogyan megjelennek az első erőteljesebb napsugarak, akkor már védeni kell a bőrt. A telet pedig érdemes egy alapos tisztító kezeléssel lezárni, a Kaviczky kozmetikusok ilyenkor tisztítómaszkot és erőteljesebb peelinget ajánlanak. Fogadják meg a szakember tanácsát!