Kaviczky logo

Hatékonyan ápol, természetesen kényeztet.

Kövessen minket!

  →     →   TOP 50 Sikeresek
h

TOP 50 Sikeresek

2020-ban is beválasztotta Kaviczky Ágnest, a Kaviczky kozmetikai márka alapítóját a TOP 50 Sikeresek közé!

Az Évkönyben megjelent cikkből sok érdekesség megtudható Kaviczky Ágnesről: dolgozott kutatóintézetben, majd Párizsban is, mielőtt megalapította saját beauty-brandjét. A Kaviczky márkával pedig beírta nevét a nemzetközi szépségtörténelem nagykönyvébe.  

Kaviczky Ágnes  

Organikus kozmetikumok testnek és léleknek

 

Vajon mi sarkall arra egy kutatót, hogy a tudományt a szépség szolgálatába állítsa; saját kozmetikai márkával lépjen a piacra és beírja nevét a nemzetközi szépségtörténelem nagykönyvébe?

 

Kaviczky Ágnes 2003-ban alapította meg saját cégét és kozmetikai márkáját, a Kaviczkyt, amely ma már nemzetközi szinten is jegyzett beauty-brand. „Tíz éves voltam, amikor megkaptam az első mikroszkópot. Azonnal elvarázsolt a biológia világa. Innen egyenes út vezetett az egyetemre, ahol molekuláris biológia szakon végeztem, majd egy kutatóintézetben kezdtem dolgozni. Egyre inkább az foglalkoztatott, hogy azt a sok-sok csodát, amelyet a természet ad nekünk, hogyan tudjuk a mindennapokban hasznosítani. Nőként szinte magától értetődő volt, hogy a kozmetikumok és a bőrápolás irányába fordultam. Elvégeztem a kozmetikai szakképzőt, és felkérést kaptam egy francia kozmetikai cégtől: Párizsban képezhettem magam tovább” – meséli a kezdetekről Ágnes.

 

Párizst sokan tekintik a kozmetikumok szülőhazájának, holott Európa egyik első szépségelixírje, a Királynévíz vagy Magyar víz (eau de la Reine de Hongrie vagy eau de Hongrie) éppen Magyarországról származik. Az eredeti kozmetikumot – természetesen újrakeverve – ma is őrzik Franciaországban, az Osmotheque-ben. Ágnest többek között ez inspirálta arra, hogy hazatérve Magyarországra megmutassa a világnak, a Kárpát-medence fantasztikus kozmetikai alapanyagokat rejt. „Tartós és látványos eredményt csak természetes, minőségi alapanyagokkal érhetünk el. Számomra egyértelmű, hogy annak a földnek a természeti kincseit használom fel, ahol születtem.” Rögtön itt a Hévízi-tó, a gyógyvíz és a gyógyiszap. Egyedülálló, világhírű csoda. Ennek felhasználásával alkotta meg a Kaviczky a Pannon Formula-t (FORMULA PF™), amely a Classic termékcsalád védjegyévé vált és megalapozta a márka sikerét, elismertségét.  

 

Ágnes pedig vérbeli kutatóként tovább kereste az innovatív megoldásokat. „A kozmetikai ipar a dinamikus fejlődés terepe. Számomra az az igazi kihívás, hogy a legújabb tudományos felfedezéseket ötvözzem a tradicionális és organikus hatóanyagokkal. Manapság a globális trendek a természetes hatóanyagok mellett a nano kozmetikai rendszerek irányába fordulnak, ez pedig újabb és újabb lehetőségeket tár fel a bőrápolás területén.” A kutatómunka eredménye a PanFlora’Soul kozmetikai termékcsalád, amely Magyarországon elsőként alkalmazta a nanovizet a kozmetikumokban. A tradicionális értékeket pedig a Kárpát-medence gyógyvirágai jelentik, amelyek a test és a lélek harmóniáját erősítik.

 

„Tudjuk, hogy fizikai megjelenésünk, kisugárzásunk nagyban függ a lelkiállapotunktól is. Tudományosan igazolt, hogy a virágok gyógyító ereje, energiájuk és hatóanyagaik befolyásolják testünk, így bőrünk működését is, valamint pozitív hatással vannak lelkivilágunkra, érzékeinkre” – mutat rá a test és a lélek összefüggésére Ágnes.

 

A kutatómunka mellett Ágnes sikeres cégvezető és oktató. Vállalkozása érdi központjában rendszeresen szerveznek Kaviczky-tréningeket és tanfolyamokat, hogy a minél több kozmetikai szakembernek adja át tudását és tapasztalatát.