Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   Környezettudatosan a kozmetikában is!
h

Környezettudatosan a kozmetikában is!

A környezet védelme közös ügyünk. Mindannyiunknak tenni kell érte, különben a saját és gyermekeink jövőjét veszélyeztetjük! Intő jelek a hatalmas erdőtüzek az Amazonas mentén és Szibériában. A Kaviczky évek óta elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, és bizton állíthatjuk, hogy a kozmetikai ipar is tud tenni a klímakatasztrófa ellen! Nézzünk konkrét példákat!

Hogy hogyan legyünk környezettudatosak, ha kozmetikáról, kozmetikumokról van szó? Már egy kis odafigyelés is sokat jelenthet! Összegyűjtöttünk nektek néhány példát arról, hogy a Kaviczky hogyan óvja a környezetet, és mit tehetsz Te a bolygóért!

 

Amit mi teszünk a környezetünkért:

 

Tiszteletben tartjuk a természet értékeit. A biodiverzitás és környezetünk védelme érdekében nem használunk szintetikus anyagokat, és nem végzünk állatkísérleteket. Mi természetes anyagokkal dolgozunk!

 

Hazai vagy Kárpát-medencei természetes alapanyagokat használunk a kozmetikumaink gyártásakor, ezzel jelentősen csökkentjük a szállításból adódó környezeti terhelés.

 

Nem használunk szintetikus tartósítószereket. Így ügyelünk arra, hogy csak akkor készletünk legyen, amelyre valóban szükség van. Ezzel kiküszöböljük, hogy ki kelljen dobnunk vagy meg kelljen semmisítenünk azon termékeket, amelyeknek esetlegesen lejár a szavatossági ideje.

 

A fenntarthatóságra törekszünk! Nem zsigereljük ki a természeti erőforrásokat, hiszen arra a jövőben is szükségünk van. Éppen ezért nem gyártunk egy-egy termékünkből hatalmas készleteket. Ezzel egyrészt csak annyi alapanyagot használunk fel, amennyire szükség van, nem pazaroljuk az erőforrásokat. Másrészt nem fordítunk plusz energiát hatalmas raktárhelyiségek energia-ellátására, hűtésére.

 

Hasonló megfontolásból nem nyitunk külön márkakereskedést vagy kozmetikai szaküzletet. Egy önálló üzlet berendezése, energia-fogyasztása jelentősen növelné az ökológiai lábnyomunkat. Termékeinket, élmény-kezeléseinket a vendégek ki tudják próbálni a kozmetikákban és a velünk szerződött hotelekben is.

 

A környezetünk védelme érdekében nem gyártunk termékmintákat. Felesleges környezetrombolásnak tartjuk, hogy 1-2 ml terméket csomagoltassunk és szállítassunk. Üzletpolitikánk része, hogy a termékeket a kozmetikus partnereinknél, wellness hotelekben ki tudják próbálni a vendégek. Ráadásul ott hozzáértő segítséget is kapnak, hogy valójában milyen termékre van szükségük. A szakértők szerint jóval kevesebb kozmetikum is elegendő lenne, mint amennyit ma használunk, ha tisztába lennénk a bőrünk működésével, és tudnánk, hogy mi az, amire tényleg szükségünk van. A kozmetikus partnereink ebben tudnak segíteni!

 

A Kaviczky kozmetikumokat környezetbarát módon csomagoljuk, a tégelyek úgynevezett anaerob környezetben 12 hónap alatt lebomlanak.

 

Nem véletlenül használunk a pumpás kiszereléseket, ampullákat, cseppentőket – ahol csak lehet. Mivel tartósítószer-mentes, természetes anyagokkal dolgozunk, fontos, hogy a termékeket óvjuk az esetleges szennyeződésektől, például a kezünkön lévő szennyeződésektől is. Így tovább eltarthatók!

 

Partnereinket is arra ösztönözzük, hogy óvják a környezetet. Például olyan berendezéseket, elektromos gépeket használjanak, amelynek fogyasztása és gyártása környezetvédelmi szempontból megfelelőbb. Azaz a gyártó figyel a gyártási folyamatok környezetbarátabb megoldásaira, illetve kevesebb az adott termék fogyasztása. Javasoljuk, hogy ügyeljenek a szalonok vízfelhasználására is, használjanak takarékos csaptelepeket és ügyeljenek az elfolyó víz mennyiségére.

 

Mit tehetsz Te a környezet védelméért?

 

A szállítás az egyik leginkább környezetszennyező tevékenység. Ezért válassz hazai kozmetikumot akár a kozmetikusodnál, akár egy wellness-hotelben. Mi Kárpát-medencei természetes alapanyagokat használunk a kozmetikumaink gyártásakor. Ha ezt választod, akkor csökkented a környezetszennyezést.

 

Mielőtt megvásárolnál egy kozmetikumot, győződj meg róla, hogy valóban arra a termékre van-e szükséged! Keress fel egy kozmetikust és kérj tanácsot! A weboldalunkon tőlünk is kérhetsz tanácsot, hogy mit javasolunk a te bőröd ápolására.

 

Inkább vásárolj magas hatóanyag tartalmú készítményt, mint egy olcsóbb, de kevésbé hatásos kozmetikumot. Ezzel nem pusztán a felesleges pénzkidobástól kíméled meg magad, de a környezetet is védet. És a bőröd is megérdemli a minőségi törődést. 

 

Figyelj oda a kozmetikumok megfelelő tárolására! Ne tartsd őket tűző napon, mindig csavard vissza jól a fedelet, kupakot. A tégelyekben tiszta kézzel nyúlj bele. Így hosszú ideig megőrizheted a kozmetikumok élettartamát.

 

Gyűjtsd szelektíven a kiürült kozmetikai tégelyeket! Sajnos, a hatályos egészségügyi jogszabályok szerint nem tudjuk őket újratölteni, de az általunk használt műanyag csomagolóanyagok lebomlanak, az üvegtégelyek gyűjthetők szelektíven, akárcsak a papír-csomagolás.