Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   Minden, amit a wellnessről tudni kell
h

Minden, amit a wellnessről tudni kell

Ahogyan egyre rövidülnek a nappalok, egyre hűvösebbre, esősebbre fordul az időjárás, úgy vágyunk egyre inkább valami kényeztető pihenésre, egy igaz wellness-hétvégére. A wellness fogalma számos pontos összefonódik a turizmussal és a spa-kifejezéssel. Mi most bevezetünk a wellness szállodák és a spa-kezelések világába!

De mi is az a wellness valójában? Az angol wellness szó lényegében a jóllétet jelenti: jó közérzetet, jó mentális és fizikai állapotot, harmóniát, egészséget és az egészség megőrzését.  A spa pedig a latin Sanus per aquam , azaz vízzel gyógyítani kifejezés rövidítése.  A kettő pedig szoros az együttműködés, hiszen a természetes kezelések a wellness alapját jelentik.

A világban egyre népszerűbben az úgynevezett day spa központok, ahol a wellness-szolgáltatások széles skálája megtalálható, de szálláslehetőség nem áll rendelkezésre. Magyarországon ma még nem annyira elterjedt fogalom, nálunk elsősorban a fürdők kínálnak hasonló szolgáltatást. A day spa-k napközben biztosítanak felfrissülést, pihenést. Nem kell elutazni, akár két elfoglaltság között is beiktathatunk egy kis felfrissülést, kényeztető masszázst, kozmetikai kezelést.

A resort spa kifejezéssel már gyakrabban találkozni itthon. Ez annyiban különbözik a day spa-tól, hogy szállást biztosítanak és a szolgáltatásokat elsősorban a szállóvendégek számára biztosítják. Az igazán színvonalas resort spa szálláshelyeken a fürdő és szauna mellett masszázs, kozmetikai kezelés is biztosított a vendégeknek, hogy teljes körű legyen a felfrissülés.

Egyre elterjedtebbek a destination spa helyek is. Jellemzőjük, hogy a vendégek meghatározott céllal érkeznek a kezelésekre: például méregtelenítő-kezelésre, léböjt-kúrára, stressz-kezelésre. 

 

Mit kínálnak a resort spa-k?

A hagyományos szolgáltatások közé taroznak a gyógyvizes és termálvizes kezelések, iszapterápiák, ivókúrák és az olyan természetes anyagok alkalmazása, mint a gyógynövények, só, alga, illóolajok. Sok esetben ezen anyagokkal végeznek masszázst, vagy külön só-kabinokat, illóolajos aroma kabinokat rendeznek be.

A keleti módszerekhez soroljuk a tai chit, a shiatsut, Tuina-t (ősi kínai masszázs), az ájurvédás kezeléseket és az akupresszúrát.  Egyre több helyen kínálnak egzotikus szolgáltatásokat is, amelyeket szinte felsorolni sem lehet: flotáció, watsu, maori masszázs, lomi-lomi, hilot, panchakarma, hamam fürdők.

Mi számos hotelben jelen vagyunk szolgáltatásainkkal, a Kaviczky-élmény kezelésekkel. Arra törekszünk, hogy természetes és a hazai természeti kincsekkel kínáljunk feltöltődést és élményeket. Számos olyan kényeztető kozmetikai kezelést dolgoztunk ki, amelyek kifejezetten a wellness-élményt erősítik.

 

Próbáld ki Te is a Kaviczky-kezeléseket ősszel egy wellness-szállodában! Hol találsz meg minket?

Katt ide: https://www.kaviczky.hu/partnereink.cshtml?lang=hun