Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   Klasszikus téli bőrápolási tanácsok Kaviczky Ágitól
h

Klasszikus téli bőrápolási tanácsok Kaviczky Ágitól

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy télen még jobban oda kell figyelni a bőr ápolására. A hideg, a szél és a fokozódó légszennyezettség rendkívüli módon megviseli a bőrt. Azt szoktam mondani, ha télen a megfelelő bőrvédelem nélkül mész ki az utcára, az olyan, mintha vért és páncél nélkül küldenéd csatába a katonát.

A téli arcápolás különleges „szabályai”

 

A bőr egyik legfontosabb feladata a védelem. Télen a bőrünk nagyon sok negatív hatásnak van kitéve. Gondoljunk csak a hidegre, a szélre – ahogy mondani szokták, ez „kicsípi” a bőrt. Ilyenkor a levegő szennyezettsége is jóval magasabb, ez is roncsolja a bőr védelmi funkcióját. Ezért télen a legfontosabb feladat a védelem megerősítése. Ahogyan kesztyűt, sapkát, sálat veszünk, úgy kell védenünk az arcbőrünket is. Ha télen a megfelelő bőrvédelem nélkül megyünk ki az utcára, az olyan, mintha vért és páncél nélkül küldenénk csatába a katonát.

Ez pedig jelentősen befolyásolja a bőr működési mechanizmusát. Életünket, testünk működését nagyban meghatározza a cirkadián ritmus, az úgynevezett biológiai óra. „Normál” esetben egy pihentető éjszaka után nem csak energiával teltnek érezzük magunkat, hanem frissebbnek is nézünk ki: a kis mimikai ráncok lágyabbnak tűnnek, kisimul a bőrünk. Ennek oka, hogy éjszaka a bőrünk dolgozik: többek között kollagén és elasztin képződik, a bőrsejtek ilyenkor majd tízszer gyorsabban osztódnak, vagyis megújul a bőrünk. Ha azonban a bőrnek éjszaka arra kell „koncentrálnia”, hogy kijavítsa, ápolja a napközben szerzett sérüléseket, akkor kevesebb energiája marad a megújulásra. Ezért kell télen fokozottan ügyelni a nappali bőrvédelemre.

Mivel tudjuk védeni a bőrünket télen?

 

Mindenképpen organikus, természetes hatóanyagokból készült kozmetikumokat használjunk, hiszen a mesterséges anyagok irritálhatják, így pont az ellenkező hatást érjük el. A hársfavirág, a fehér liliom, a szőlőmag, a tarafa, a vadgesztenye mind-mind nyugtatja, óvja a bőrt. Válasszunk olyan arcápolókat, amelyeket kifejezetten érzékeny bőrre javasolnak, hiszen télen a bőrünk érzékennyé válik.

Az arcápolás első és legfontosabb szabálya télen is a megfelelő tisztítás és a bőr pH-értékének fenntartása. Ehhez a kifejezetten érzékeny bőrre készült Kaviczky Classic Arctejet és a Kaviczky Classic Arctonikot ajánlom. Mindkettő hársfavirág-kivonatot tartalmaz. Nappalra válasszuk a Classic Nappali védelmező krémet, éjszakára pedig a Classic Éjszakai nyugtató krémet. Ezek a tarafa, a vadgesztenye, a szőlőmag olaj és a körömvirág esszenciális hatóanyagaival védik a bőrt. A Nappali védelmező fizikai fényvédőt is tartalmaz, amely véd a nap ártó sugaraival szemben. Erre télen is oda kell figyelni!

Ránctalanítás télen is!

 

A téli arcápolási rutinba beépíthetjük az otthoni arcfiatalító eljárást is. Itt is érdemes organikus, természetes hatóanyagokból készült kozmetikumokat használni. Hívjuk segítségül a növényi botoxot. A növényi botoxot a hibiscus virág magjából nyerik ki, így teljesen természetes, organikus anyag. Stimulálja azokat az ingerület-átviteli mechanizmusokat, amelyek az izom ellazulását segítik elő, ezért botox-elven hat. Kifejezetten a téli ápolásra fejlesztettük ki a Cosmeceutical defenzív ápolót, amely a fehér liliom kivonatát és növényi botoxot tartalmazó 24 órás arcápoló.