Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   A víz újabb csodája
h

A víz újabb csodája

Sokszor beszéltünk már arról, hogy a víz mennyire fontos a kozmetikumokban, hiszen egyszerre tisztít, szállít, hidratál és beold. Azaz tisztítja a bőrt, szállítja a hatóanyagokat, gondoskodik a megfelelő vízháztartásról és segíti a hatóanyagok beépülését. Most a víz egy újabb csodáját fedezték fel. Jöjjön egy icipici tudomány a víz világából!

Bár – látszatra – a víz nagyon egyszerű, mégis különleges. Az egyetlen olyan anyag a Földön, amely mindhárom halmazállapotában – folyékony, szilárd, gáz – is megtalálható. Ráadásul mi sem lennénk meg víz nélkül. Itt ne pusztán arra gondolj, hogy szomjan halnánk. Az emberi szervezet 65-70 százaléka víz és a testünket alkotó sejtek anyagának a 75-85 százaléka is víz. Ugyanakkor az egyes szövetek víztartalma nagyon eltérő: a tüdő 90 százaléka  a vér 82 százaléka, az izmok 75 százaléka, és az agy 74 is „csupán” víz.  És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a bőrünk 80 is víz.

 

Kvantum-víz

 

Azt gondolnánk, hogy a víz már nem okoz meglepetéseket. Dehogynem! Az amerikai Department of Energy Oak Ridge National Laboratory (ORNL) tudósai újabb tulajdonságait fedezték fel a víznek, amely túlmutat a klasszikus fizika eddig ismert törvényszerűségein - írja a phys.org tudományos hírportál.

 

A berill kristályon végzett kémiai kísérlet során kiderült, hogy a vízmolekulák extrém fizikai vagy speciális földtani körülmények között, ultra kicsi hatszögletű formába rendeződnek egy gyűrű körül, és felveszik az úgynevezett „kvantum-alagút” állapotot. Ez a jelenség túlmutat az eddig ismert folyékony, szilárd vagy gáznemű halmazállapotokon, ilyenkor a víz egészen másképp viselkedik, mint ahogy megszoktuk, hiszen kvantum mozgásra is képes. Hogy ez mit jelent? Ebben az állapotban például a vízrészecskék áthatolnak szilárd falakon, ami a klasszikus fizika szabályai szerint teljesen lehetetlen.

 

Nanovíz

 

Hasonló forradalmi felfedezés volt a deklusztarizált víz, vagy más néven nanovíz. A tudósok rájöttek, hogy a víz folyamatos rezgésben van, kommunikál a környezetével, képes „emlékezni” és megváltoztatni az úgynevezett klaszter-szerkezetét. Így alakul ki a deklusztarizált vagy nanovíz, amelyben a vízmolekulák igen-igen parányiak. Hogy mekkorák pontosan? Az emberi hajszál egymilliomod része. Ha egy hajszálat hosszában egymillió szeletre hasítunk, akkor kapunk egy nanométert. Ilyen aprócska, azaz nano-molekulák alkotják a nanovizet.

 

Méretéből fakadóan a nanovíz hatékonysága megsokszorozódik: a normál vízhez képest könnyebben és gyorsabban átjut a sejtfalakon. Vagyis az éltető tápanyagok könnyebben és gyorsabban eljutnak a sejtekhez, mint a normál vízzel.

 

A nanovíz és a Kaviczky

 

Éppen ezért használunk a Kaviczky PanFlora’Soul és a Diamonds kozmetikumokban nanonvizet. Magyarországon elsőként alkalmaztunk ezt a forradalmi felfedezést.

Ezzel biztosítjuk, hogy a természetes hatóanyagok könnyen és gyorsan eljutnak a sejtekhez. A nanovizes kozmetikumok szinte azonnal felszívódnak a bőrön, és a hatásuk szinte azonnal érzékelhető.